30/9-2009

2009-09-30 / 22:39:19

Igår var vi på föräldrargrupp och vi var ensamma med barnmorskan. Helt själva jag och Emil =D Så nu har vi gjort det hi hi hi... kan ju hoppas att en av de andra kommer nästa gång.. vet att den ena har nog fått sina bebisar då men kan ju hoppas att den andra kommer!!! Vi fick med oss en film hem om den första tiden hemma och amning så den måste jag komma ihåg och ta tillbaka till henne imorgon. Imorgon är det akupunkturdax igen känns att det var en vecka sen nu.. men skönt iaf att det är ganska bra =) Som det känns nu kan jag tänka mig va gravid i 8 veckor till utan problem =D (bara för det kommer den säkert komma)

Idag har bebisen vart lugn i magen känns som om den inte har lika mycket plats längre för rörelserna känns inte likadant... Alldeles ömm vid revbena för den ligger och trycker upp med fötterna eller rumpan.. Hoppas inte det är huvudet men det känns inte som det..

Idag har jag bakat lite.. blev tre olika matbröd så nu har vi lite bröd och äta ialle fall =D

Imorgon ska jag vara hundvakt till Ronja för Birgitt ska hälsa på morfar!!!

Nu ska jag gå och lägga mig och lyssna på nå avslappningsband ska visst va bra och kunna vara avslappnad när man ska föda =P Sen måste jag lära mig andas på rätt sätt oxå, inte bara en sak man ska kunna...

29/9-2009

2009-09-29 / 06:47:34
Det kliar över hela kroppen blir tokig det slutar inte. Kvittar om jag fortsätter kliar eller om jag försöker låta bli det bara fortsätter klia. Är så trött så vet inte vad jag ska ta vägen... blir tokig vill så gärna få sova, har inga problem med att springa upp och kissa ett viss antal gånger per natt men att inte kunna somna!!! *suck*
Kan det inte bara vara klart nu?! Orkar inge mera snart...

27/9-2009

2009-09-27 / 22:43:22
Söndagen börjar närma sitt slut. Hela helgen har varit lugn och skön.
Igår var vi hos en bekant och köpte lite små prylar till mig och bebisen =) Och så har jag gjort en lista på vad som saknas här hemma innan bebisen kommer. Och det är inte mycket som saknas =) De största sakerna är säng och bilbarnstol och de mesta små sakerna som man "måste" ha finns redan. Det som saknas är väl blöjor!!
Men vi har ca 60 dagar på oss och fixa det så det känns ganska lugnt =D

Imorgon ska jag och mamma åka till örebro och hälsa på morfar. Han blev opererad där i torsdags, operationen tog tolv timmar så jag hoppas verkligen de lyckades ta bort hela tumören. De har även flyttat en muskel så han är lite hängig på vissa kroppsdelar. Men va fan gör det, han fyller 80 år om mindre än två veckor så det kvittar hur han ser ut, bara han får vara kvar här hos oss ett bra tag till!!! Har ingen lust att förlora både min mormor och min morfar i år. Exakt fem månader sen idag min älskade mormor somnade in! Inte klokt hur mycket man kan sakna en människa. Kan fortfarande inte skriva om det utan att bli ledsen. Så till nåt roligare ämne.

Nästa måndag så ska jag på ultraljud igen och kolla om jag får en vanlig förlossning eller om jag måste snittas. Den ända fördelen med att få ett planerat snitt är ju att man vet när den kommer (om den inte skulle dyka upp innan och vilja ut förstås) och att man slipper vänta ända tills bf. Jag hoppas jag får ett kort så Emil också får se. För pga svininfluensan får man inte ha med sig någon anhörig upp dit där man gör ultraljudet =( Stackars killarn som inte får vara med på rutinultraljudet.

Magen växer på och nu känns det nästan som bebisen är på väg ut när den rör sig och sparkar på mig. Hur ska det då kännas om 1-2 månader?? Huden kommer ju brista och så kommer det komma ut en fot eller nåt =)

På tisdag är det dax för föräldrargruppen igen då tror jag vi ska snacka om smärtlindring och förlossning. Känns som om man har koll på en del iaf!
Satt för några dagar sen och påbörjade ett förlossningsbrev men det är ju så svårt. Jag har ju aldrig vart med om det så jag kan ju inte skriva nå posetivt eller negativt om saker. Smärtlindring kan jag tänka mig att ta utan problem och är ganska öppen för förslag, tar det som det kommer. Det som jag verkligen har fobi ifrån det är ursäkta ordet Bajs. Det värsta som finns och vill inte ligga där och trycka ut det... BLÄÄÄÄ! Alla säger att det tänker man inte på och så är det säkert men det vet jag ju inte förens jag har vart med om det. Så ett förlossningsbrev känns ganska meningslöst.

På fredag så ska jag och Emil till familjerätten och skriva på papper att han är far till barnet. Även söka om gemensam vårdnad. Skönt att få det gjort innan den lille kommer.

Har ju nästan hela tiden haft en känsla på att det är en tjej i magen men nu vet jag verkligen inte.. Nu känns det nästan som en pojk! Men det bästa av allt är att det är en bebis och för mig kvittar det verkligen om den har snopp eller mus är lika lycklig för det :)



24/9 - 2009

2009-09-24 / 11:53:50
Grå dag med regn!!!! Idag ska jag till färsäkringskassan på information om föräldrarledighet, hoppas de har nåt intressant att berätta så man kanske blir lite klokare på det hära området!

Igår var jag hos barnmorskan, mätte magen, fick höra hjärtat slå och så lite akupunktur på det!

Nu har jag skrivit i minst tre inlägg hur mycket jag längtar tills den kommer ut. Jag förstår inte hur man kan längta efter någon så mycket fast man aldrig har träffat den. Vill att allt ska vara på plats nu och att alla sakerna ska var köpta. Men mest av allt vill jag att det ska bli november så den kan få komma ut! Jag längtar till och med till värkarna och förlossningen men bara för att då vet jag att det är nära!

Igår var vi hos syster yster och fika.. Så god kaka =D Kul och träffa dem var ett bra tag sedan sist, hoppas det inte dröjer lika långt tid till nästa gång.. Och Anton det finns ingen unge som är som han =D Han är speciell,
mosters pojke =D  
                                  

                                            

21/9-2009

2009-09-21 / 22:56:34

Fy va jag är dålig på att skriva!! Idag har vi vart på föräldrar grupp för andra gången, bara två gånger kvar =D Sen är vi redo!!

I helgen har vi varit ute i det fina vädret. Lördagen tillbringades i Haraker vid stugan, målade klar lite på stugan och tog in utemöblerna och annat små fix.

I söndags var vi ute med Henny och tog kort =D Så skoj fast jag är helt värdelös på att slappna av. Emil däremot han borde han blivit modell helt avslappnad och han verkar ha blivit bra på varenda bild.. =D Först var vi på Ängsö sen på björnön och till slut på mälarcampingen. Vi har redan fått sett några av bilderna och hon är ju så grym på att ta kort.. Tack så mycket Henny. Nu väntar vi bara på att du ska redigera klart så man får se alla bilder =) 

Här är iaf några! 












v.30+0 (v.31)

2009-09-17 / 13:45:04

Alltså jag har en bebis i min mage... det är ju helt otroligt! De senaste dagarna känns rörelser lite annorlund... mera rörelser än sparkar liksom. För ett par veckor sen låg den ner med huvud men sen flyttade den på sig. Men nu tror jag huvudet är nere igen!! De senaste dagarna ilar det mellan bena, antar att det är foglossningen som spökar, känns lite tidigt att den ska fixeras redan ( hur det nu känns)
Hi Hi Hi snart är den ute och snart får vi träffa den. Är så nyfiken på hur den ser ut och vem det är! LÄNGTAR!!

Längtar

2009-09-10 / 12:50:12
Jag längtar så mycket efter bebisen i magen, en sån otrolig längtan.. Nästan så det gör ont! Vill så gärna veta vem det är som bor där inne! Ville veta hur den ser ut, vill veta vad den heter! Vill att det ska bli november så man kan få pussa på h*n. Vill, vill vill och det är NU!!

10/9-2009

2009-09-10 / 12:10:01
Idag går vi in i vecka 30! 10 långa veckorn kvar och hoppas verkligen den tittar ut lite tidigare kanske om 7-8 veckor!!!

Igår var jag till barnenshus och hämtade babyboxen, smö blöjor och en söt liten napp med en groda på var lite av saker som var i boxen.

Igår fick jag hem mina städsaker så idag är min tanke  att jag ska städa av lite här hemma!! Måste ju testa vad man köpt för saker!!!


8/9-2009

2009-09-08 / 08:40:27
Igår var jag hos barnmorskan och fick akupunktur. Det gjorde inte ont, inte igår ialle fall. Ska dit på fredag igen mmen då skulle jag få längre nålar =/ Hoppas de inte känns mera. Barnmorskan sa ju att det kunde bli värre efter första gången. Kan bara säga att HON HADE RÄTT!´FY FAN!!


Igår efter barnmorskan åkte jag till Haraker och va där på eftermiddagen. Plockade plommon och var till Sala en sväng =)

Nu ska jag duka fram frukost =)

7/9-2009

2009-09-07 / 10:48:16

Snart dax för akupunktur hos barnmorskan... NERVÖST =) Hon sa att det kunde bli värre efter första gången men det hoppas jag inte gäller mig =D kan väl få ha tur någongång!!

Läste nyss på en sida att barnets längd från huvud till fot är ca 40cm, det är ju jätte långt ju!!!! Det betyder ju att snart är det dax!

I natt drömde jag att jag tog alla bebiskläder och klädde på de på en docka. Super träning, vart skit sur när dockan inte kunde ha overallen som det var stl 50 på. Blev helt förkrossad!!!! Så tur att jag inte har en overall i storlek 50 på riktigt för annars skulle jag nog gå och tänka på det hela dagen!

Längtar nu så himla mycket till november, vill veta vem som bor i min mage!

6/9-2009

2009-09-06 / 12:19:25

Redan söndag, det har inte hänt nå mer sen igår så jag antar att allt är bra nu iaf!!
Emil ville göra något idag så han tycker vi ska åka ner på stan, självklart kan vi göra det. Behöver ju inte gå där nere i flera timmar. (och syster yster jag ska ta det lugnt) Får sånt behov att köpa bebissaker när vi är någonstans, så man vet ju inte vad man kan finna nere på stan hi hi!!!

5/9-2009

2009-09-05 / 23:16:44
Först måste jag bara säga Tack Johanna för att du hjälpte mig med bloggen hi hi!!!

Idag har det varit en annorlunda dag om vi säger så. Som tur slutade dagen bra i alle fall, nu är det ju en timme kvar men tillsdess ska väl det inte kunna hända så mycket tycker jag.
Vaknade vi sju och hade ont i ryggen (har haft så de senaste nätterna). Gick upp och la mig i soffan, gick tillbaka in till Emil vid nio och sov till elva. Sen började jag få mer och mer ont i ryggen och till slut känndes det som mensvärk och det bara gnodde i rygg och mage. Pratade med experten (tre barns mamman Mickaela) Hon tyckte det lät som förvärkar och då kände jag att då är det bara att avvakta för jag vill inte ringa in i onödan. Men efter några timmar när alvedonen och inget hjälpte så tyckte experten =) att jag skulle ringa och det gjorde jag efter mycket om och men. Med tanke på att de inte släppte och att det hade hållit i sig i så många timmar tyckte det att vi skulle åka in. Så nu har vi vart på förlossningen. Kom in och fick lyssna på lillens hjärta och så kolla de om jag hade nå värkar och så. Fick göra på ul och vul men inget visade att förlossning var på G ialle fall.. SKÖNT!!
(Även fast jag inte mår bra och allt så vill ju att den ska ligga kvar i magen så länge så möjligt så det inte händer den något.) Tyckte inte om doktorn som jag träffade och han hade problem med svenska. Kände att vi inte fick nå svar på det som var fel. Det han sa var att det kunde vara livmodern som växer. Men så jävla jobbigt/ont kan det väl inte göra när det växer?! Kändes precis som när jag fick mf i höstas, förvärkarna som jag hade. Skulle iaf komma in på en gång ifall jag fick sammandragningar eller en massa andra saker. Det roliga är ju att nyss hade jag en massa sammandragningar men tänker fan inte ringa in på en gång, vill veta att det är ordentligt så man inte kommer in och så slutar det. Att ligga och lyssna på lillens hjärta i 20-30 min var helt otroligt =) Tänk om man kunde ha en sån där apparat hemma då skulle jag inte göra nåt annat än att lyssna. Har ju märkt att när vi lyssnart hos barnmorskan så vill den inte att hon håller på och trycker på magen och det var ju inte bättre idag. Den var riktigt störd över att det var saker som satt fast på min mage. Den sparka och rörde sig hela tiden =D
Sen på ultraljudet så den skymten som jag fick se va ryggraden och skallbenet. Snällt, vet att vi inte var inne för det men kan väl få en liten glimt snåla doktor. Men Emil fick iaf se mer, för han fick se hela skärmen. 

Nu ska jag försöka sova och jag hoppas jag kan få göra det hela natten och att imorgon blir det en bra dag utan besök på förlossningen!!!!!!

  

Min meny är borta

2009-09-02 / 16:01:16
Eller den är längst ner, hur fasiken har den kommit dit? Jag som blev ganska nöjd med min blogg så var det bara att ta bort vissa saker så menyn skulle komma upp men inte gjorde den det! *suck*
Jag som äntligen fått dit mitt namn :(

Snart ska jag hämta Emil så ska vi ner på stan en stund och sen ska vi åka till gryta på nå party!!!

Så var den hära dagen snart slut!

2009-09-01 / 22:31:37
Besöket hos barnmorskan gick kanon, hjärtljuden låg på 148 slag i minuten =) Nu kunde den inte rymma lika lätt som den tidigare har gjort hi hi!
Om två veckor drar föräldrargruppen igång, det ska bli så skoj =)
På måndag ska jag till barnmorskan och få akupunktur för första gången i hela mitt liv.. Hjälp hoppas det inte gör ont men hoppas det kan hjälpa lite mot foglossningen iaf!!

Sömn

2009-09-01 / 12:33:18
Har så jäkla svårt att somna på nätterna, inatt tror jag klockan var halv tre innan jag fick ro och kunde somna. Förstår inte, trodde man skulle vara super trött hela tiden men ack så fel jag hade!! Skulle göra vad som helst för att få somna typ vid tio tiden på kvällen och sen vakna helt utvilad vid åtta nio på morgonen!!!

Idag då? Till barnmorskan =D och hoppas att hon inte är intresserad av vad jag väger, kan tänka mig att det har hänt lite på vågen på åtta veckor!!!

Igår lyckades jag städa 1 rum på en hel dag och ändå höll jag på hela eftermiddagen! Förstår inte hur jag lyckades med det, men rent måste det ju ha blivit iaf!!!!

Foglossningsbältet förstår jag mig inte på riktigt... kan tycka att det blir en liten skillnad att ha den på mig men trivs verkligen inte i det. Men måste försöka bli bättre på att använda den men jag är ju så förbaskat glömsk så även om det hänger på hatthyllan så går jag förbi den varje gång jag går ut!! Får sätta upp en stor lapp på dörren!!! Då kanske jag tar på mig den!!

Och idag är det den första september fy fan va härligt!!! Nu är snart hösten här!! Snart bara två månader kvar tills vi ska få barn. ( iaf om jajg får betämma, för jag vill ju helst ha ut ungen innan den 11 november så bästa Emma får se mitt barn innan hon får utomlands i två-tre månader. Hatar att gå och vara orolig för svininfluensan. Men värre kommer det bli med all säkerhet .Får inreda stugan och flytta dit de två sista månaderna. =)

Ingen Örebro imorgon, han skulle inte opereras utan de ska bara ta prover på han och kolla hur själva operationen ska gå til han tar sin egen bil och kör fram och tillbaka. Det var ju lite synd tyckte det skulle bli skoj att få göra något annat för en dag, men den dagen då han ska opereras så ska vi köra dit han!!!!