29/11-2009

2009-11-29 / 10:56:37
Ingen bebis här, men har haft värkar sen igår morse vid sex. De har kommit mellan 4-6 minuters mellanrum sen dess och de sitter i mellan 50 sek till 1,40! Oerhört jobbig att det inte händer nåt, man blir alldeles förtvivlad.
Va upp igår och fick en sovdos så har sovit i ca 6 timmar i natt och de var skönt. Men vakna vid fem och sen dess har de forstatt sen igår. Vet inte riktigt hur jag ska göra, det tär på en och inte komma nånstans!!!!

26/11-2009

2009-11-26 / 11:40:20

Nu börjar det bli nervöst.. EN dag kvar till Bf! Hi hi hi! Ska bli sååå spännande att se vem det är som bor i magen!!
Känner mig som ett barn på julafton som väntar på tomten.. pirrar i hela kroppen!

Igår var jag hos barnmorskan, fick en ny tid nästa vecka den 3/12 men jag har ingen tanke alls att gå dit då för då hoppas jag att vi fått barn! Men annars är det bara att gilla läget och gå dit inte svårare än så =) Barnmorskan trodde inte att det var en liten bebis men ingen mega baby på 5kg heller.. =)

Så trött de sista dagarna så tror jag ska slå igen datorn och gå och lägga mig, fast vill så gärna fixa lite här hemma.. men har ingen ork! Skulle behöva gå ner i källaren och hämta lite gardiner som ska sättas upp imorgon men det känns jätte långt ner dit =)
Nej jag intar soffposition så får vi se om jag somnar eller om jag får nå ryck och börjar städa =)






25/11-2009

2009-11-25 / 13:24:36
2 dagar kvar till BF hi hi så spännande och nervöst!
Nu är det nära väldigt nära! MAX 3 veckor kvar iaf =)
 
Ska snart ta mig till barnmorskan och den här gången hoppas jag att det är den sista gången =D Tänkte om hon hade magiska händer så hon kan jaga ut bebisen när hon ändå är och trycker på magen!

Hoppas bara att Emil är hemma när det börjar, inte för att han har svårt och komma hem men det är ju en trygghet om han är vid min sida Det är ju trots allt en ny sak som man aldrig vart med om och har ingen aning om hur det kommer kännas.

I natt/morse sov jag jätte hårt vilket gjorde så man var jätte trött när man vaknade.

Idag har jag inte ont i ryggen som jag har haft flera dagar i sträck, väldigt skönt men nu är frågan om man vågar dammsuga och plocka eller om det kommer tillbaka då? Kan ju vara skönt och få ha en dag som man inte har ont i ryggen =)  

Idag kommer frysen hit så äntligen kan man få lite plats med mat och bröd =) Hoppas bara den inte tar upp för mycket plats i köket så det blir trångt.

Men fy va jag är trött skulle verkligen behöva ta en lite sovpause men det hinner jag inte nu och sen efter jag varit hos barnmorskan så kommer mamma och sen pappa med frysen. Och sen rätt var det är kommer Emil hem också! Och då är det mat och sen vips så är det kväll och då vill man ju inte sova. Har ju redan svårt och somna på nätterna.
Men fy va det gör ont nu när man vaknar på morgonen.. helt öm i hela kroppen speciellt magen.
Känner mig som en flodhäst =) Men snart så är iaf den hårda magen borta. Gissa om jag längtar till jag kan ha mina egna kläder hoppas hoppas det inte tar jätte långt tid.

Nej ta och klä på mig lite finare kläder =)



23/11-2009

2009-11-23 / 12:12:17
Måndag och fy vilken grå dag. Är det för mycket begärt med lite sol och blå himmel?? Tydligen!
Känner mig jätte tråkig också har inte lust med ett smack!

Ont i ryggen har jag haft sen igår och kan inte komma på vad jag har gjort så jag har fått ont. Har haft lite små förvärkar sen inatt men de är ju så små så man knappt vet vad man känner, så det är sköönt att det är så iaf. Så man inte har jätte ont!

Kollar mig i spegel och ser att man har fått jätte långt hår =) har inte färgat det sen jag blev gravid.. så väntar och längtar tills man kan få släng in lite färg. Men ändå skööönt att låta håret vila med tanke på att det är lite slitet. Skulle nog behöva klippa mig, men väntar nog ett tag till.. Vill inte sätta mig hos en frisyr och stirra in i en spegel i en halvtimme. Man är ju lite svullen här och där så slipper helst att kolla i speglar alls.

Undrar hur mycket jag gått upp, vill verkligen inte ställa mig på vågen =/ Men det kommer säkert bli mycket att träna bort för så här vill jag inte ha det. Längtar tills man kan gå på en rejäl promenad med barnvagnen =) Men det lär väl inte hända förens efter jul.

Imorgon skulle mormor fyllt år och jag tycker att den dagen skulle vara perfekt att föda barn på =)
Men det tycker nog inte den lille =) Och det gör inget den får komma när den vill!!!

Idag efter att Emil har slutat ska vi ut till erikslund och hitta en tv till mamma och pappa.. De har möblerat om i deras tvrum och nu får inte deras tv plats =) Så de måste köpa en platt tv!

I år ska jag fira jul med min morfar för första gången i hela mitt liv =) Det ska bli intressant och SkÖNT att slippa dela upp julen. Hoppas bara att det går som vi har tänk och att han kan komma, så inte hans sambos släkt sabbar för oss. Det ska bli väldigt intressant och se min hund och hans hund vara inne i samma hus i flera timmar. Känns lite sent nu att försöka (bara inte mårten bli drabbad för det är ju hans hem), det skulle ha gjorts från början men nej då de kunde ju äta upp varandra, eller Mårten kunde äta upp henne.. (Fast det är hon som hugger mot han??)
Så i år kommer julen säkert bli helt kaooos hi hi och en bebis på det!!! oj oj =)


(slänger in ett kort på den farliga hunden som äter små dvärgschnauzrar)






21/11-2009

2009-11-21 / 23:57:47
Ingen bebis än!! 6 Dagar kvar men känns som om man kommer få gå längre.. så man bör kanske börja räkna med 2-3 veckor till!! Den kommer som sagt när den är redo =)
Förvärkarna har försvunnit men sammandragningarna kommer och går nästan hela tiden känns det som..
Vi väntar och längtar men ska från och med nu försöka vila och verkligen ta vara på de dagarna jag har kvar för sen lär det väl inte bli så mycket vila om jag har förstått det rätt =)

Idag har vi varit i Haraker en sväng.. saknade min hund =D
Var och plocka lite mossa till adventsljusstaken istället för att köpa EN påse för 25 kr.. fattar inte att det kan vara så dyrt?! Tur man har föräldrarna på landet hi hi

Idag har jag varit jätte duktig.. vi framkallade kort för några månader sen och nu ikväll fick jag äntligen lust att sätta in dem i album så nu sitter alla kort där de ska =) Känner mig faktiskt duktig!! 

Har även fixat ett "mormor album" bara kort på min mormor som gick bort i april tidigare i år! Så nu kan man kolla i det och minnas henne. Min älskade mormor, så jäkla tråkigt att hon inte får träffa bebisen men känner ändå att det var väldigt skönt för henne att få somna in och slippa må dåligt både psykiskt och fysiskt för den dumma sjukdomen.

Är väldigt tacksam att morfar finns kvar och finns vid min sida =) Men han har ju nyss haft cancer så han har det inte heller så lätt. Men skönt iaf att operationen han gjorde i september blev lyckad och att de fick bort skiten.

Imorgon ska jag storstäda igen har varit lite slö de sista dagarna... vill ha det så fint och rent som möjligt här hemma.. för har ingen lust att komma hem från bb och sen känna att man vill städa för att det kommer folk.

Nu ska jag ta mitt täcke och min kudde och lägga mig tillrätta i soffan och kolla när Emil spelar xbox =) Bäst att han passar på medans det finns tid till det!!! För folk säger att man inte har tid med saker sen.. förstår inte vad det pratar om men snart är vi nog väl medvetna om det!!

9 dagar kvar till BF

2009-11-18 / 19:49:52
Men är så jäkla less nu... Känslig är jag också... allt är fel inget passar!!! Rädd så in i norden på vad som ska ske!
Vill inget hellre än att få det överstökat nu, blir mer och mer rädd inför förlossningen för varje dag som går så nu vill jag att det ska starta! Känner bara att nu orkar jag inge mera! Var ju helt säker på att den skulle ha kommit nu, men så fel man kunde ha!!!! Hoppas verkligen morgon dagen blir bättre än idag!!!!!

Har inga problem att bära mitt barn men det är allt det andra som jag är less på!




18/11-2009

2009-11-18 / 12:15:25

Bebisen är kvar i magen, verkar som om jag har en väldigt mysig mage att bo i =)
9 dagar kvar till beräknad födsel =D Wiiiiii snart så!!
Självklart har Emils mobilkort inaktiverat sig själv så om det blir nåt kommer jag få panik om han inte är på jobbet  för det nummret har jag!!! Tur att han inte är ute och flänger en massa, men det är ju så typsikt! Varför ska det dumma kortet krångla nu för?!

vet ni idag är det blå himmel?? Så idag ska jag ta mig en promenad. Igår kom mamma hit och åt och sen följde hon med mig en sväng i skogen så skönt att komma ut och röra på sej! Lite tråkigt att gå själv bara!

Iförrgår så bakade jag det sista (tror jag) =) Förutom saffransbullar som jag ska göra när jag är rik ;)
Det blev två olika sorters muffins, chokladbollar och matbröd. Sen har jag colakakor och bullar som ligger i Haraker och väntar på att det ska finnas plats i våran frys. Vi hade ju en liten frys förut som stod brevid kylen men det hade vi aldrig någon användning förr så den åkte vi ut med till Haraker. Men nu skulle den behövas igen för frysen är jäkligt fylld nu med bak och matlådor =) Så får inte plats med något annat! Så nästa vecka kommer den tillbaka =)


Magen v.37+6 (v.38)

2009-11-12 / 18:23:04
Den är ju mega stor =)





12/11-2009

2009-11-12 / 13:50:32
Oj nu var det länge sen jag skrev!!
Men har inte haft någon lust alls, har dock ingen lust men något längre! Sitta vid datorn är skit tråkigt och Tv är jag inte ett dugg intresserad av så jag vet inte vad jag gör om dagarna egentligen!
Förutom att vänta och vänta och vänta. Men den som väntar på nå gott väntar aldrig för länge.

På nåt sätt så känns det här hur overkligt som helst. Tror min mage ska försvinna och allt ska återgå till det vanliga, men det gör ju inte det.
Är det verkligen en människa där inne?? Så läskigt..
Och förlossningen ska vi ju inte ens prata om skit läskigt, kommer vara så orförberedd när det väl händer. Kommer säkert få panik och jag kommer alldeles säker vara själv när det väl börjar. Men som sagt MAX 4 veckor imorgon sen är den ute för då har man gått över 2 veckor!!

Sängen är uppe, inte bäddad men den står där den ska stå. Skötbordet har dock inte kommit än men det var väl inte så oväntat. Har till och med köpt ett litet blöjpaket så vi är redo för att få hem en bebis.

Igår och i förrgår har jag fixat matlådor (okej Mamma var med och hjälpte till lite =) ) och lagt in i frysen. Så vi ca 9 matlådor som vi bara kan ta fram sen när vi kommer hem om vi inte har lust att fixa mat de första dagarna!
Bakade bullar och kakor för en månad sen men ska även göra kladdmuffins men har inte riktigt haft lust att gör det än.

Igår köpte jag hem en "jul"skinka och fixade iordning. Det var hur gått som helst på en limpsmörgås. Längtar jätte mycket tills jul!!

Känns närmare till jul än till förlossningen!
Jag hoppas iaf att liten tittar ut snart så vi får se vem det är som ligger där inne! =) Är så nyfiken på om det är en pojke eller flicka!

Idag åker bästa Emma och kommer inte hemförens om 2 hela månader!!! När hon kommer hem så ska hon hit fort fort, så hon får träffa bebisen =D






5/11-2009

2009-11-05 / 13:00:55
Det snöar idag igen men det verkar inte vilja  ligga kvar på marken utan smälter bort på en gång!

Idag ska jag ev träffa Emma, undrar bara när hon tänker höra av sej =/ Så vi hinner träffas innan hon dra ifrån kalla Sverige! Tyvärr verkar liten inte vilja titta ut innan hon åker så hon får vänta och se den till hon kommer hem om två månader.. Tur att Internet finna iaf så hon kan få se kort!! Men det känns väldigt tråkigt att hon inte är med från början!

Hormonerna är berg och dalbana just nu känner jag.. tårarna kan komma för minsta grej man känner sig så jäkla fånig.. =D Men det är väl så det är när man är gravid ;)

Va inne på en gravid sida och ser en tråd som heter "Hur ont gör det" och jag min smarta fan måste ju självklar in och kolla och läsa.. Tråden handlade om det gjorde ont och få barn! 
Så nu har jag kommit fram till att om bebisen vill stanna i magen så får den självklart göra det. Jag vill inte.. vill inte... usch och fy... nä det var inge skoj att läsa om!!!!
Men är ändå så nyfiken på hur det egentligen känns!´

Nu ska jag fica mig i ordning för snart kommer Emma och sen ska vi på promenad =)



Längtan

2009-11-04 / 16:33:07

Hade inte en aning om att man kunde längta efter någon så mycket som man aldrig har träffat!
Vill så gärna att liten ska komma nu.. läste på någon sida att vid den hära tiden är de fullt utvecklade så nu tycker jag nog att den gärna kan få komma!!

Jag undrar så vem det är som är inne i magen.. hur ser den ut? Vilken hårfärg om den nu har hår =) Är den stor eller liten??? Vem är det??

Vill nu känna av riktiga värkar än bara de små fjuttiga förvärkarna... Jag hoppas den snart dyker upp!!! Så vi kan få ligga och lukta på våran underbara bebis!!!


Har ingen ro här hemma alls, går bara och väntar och väntar!! Ska det fortsätta så här, så lär 3
veckor gå himla långsamt! 



                                  

4/11-2009

2009-11-04 / 14:44:27
Onsdag, en grå dag men det kommer ner nåt från luften ser ut som lite snö =) Och det får mer än gärna snöa!!


                                   

Haft en dålig natt knappt sovit och när jag väl somna så vakna jag självklart när Emil gick och kunde inte somna om, så det var bara att gå upp. Men slutade att jag gick och la mig igen vid halv tio och sov till halv ett... så skönt =) 

Vilka idioter det finns i detta land... helt otroligt..är så arg.. Hur i helvete kan man offra sitt barn för en tjej man känt i max 3-4 veckor.. då är man ju helt sjuk i huvudet.. ursäkta men tycker det är så jäkla dåligt!!




1/11-2009

2009-11-01 / 15:03:36
WOOOOW Nu är det November =D Kan det bli bättre =) 26 dagar kvar sen ska plutten vara ute har jag tänkt!!

Hade kramper i magen igår så för några sekunder så var jag osäker på om den var värkar med tanke på att jag inte har ätit nå konstigt men det gick över efter ett tag iaf!! Men magen är inte hellt hundra idag heller, så vi hoppar över kalaset idag!

Skötbordet är typ klart hi hi så nu vill jag ha hem det =)

Emil har äntligen skrivit ett inlägg i sin blogg som han haft sen i somras =) http://endagmedemil.blogg.se/

Har idag lagt in länkar till bloggar jag följer Äntligen.. bättre sent än aldrig, men nu är de där iaf =)


Ett helt år har gått sen vi fick mf.. förstår inte hur tiden kan gå så fort..men snart har vi en bebis i famnen och gossa med =)