29/4

2010-04-29 / 12:52:34
Snart är det maj och då är det inte långt kvar tills det är sommar!!!! I söndags så var det premiär för grillning, vi åt ute fy va det var kallt =) Men ändå mysigt på nåt vis!!!

I måndags var vi och åt på spicey hot med Carro och Andreas, sen gick vi hem till dem en stund och fick kaffe och saft. Andreas klädde på Alma när vi skulle åka hem såg lite roligt ut för tror inte han någonsin har gjort det förut, men efter mycket om och men fick han till det =)

I tisdags fyllde lilla Lucas 1 år, stora killen! Han tog sina första steg på sin ett års dag det är inte illa!!!! =)
Han gav även Alma många pussar på munnen, hon tyckte det var okej en stund sen fick hon nog och börja skrika!
Han gav sig även på hennes fot och ville bita den så just nu är han inte super populär hos Alma =)

Igår var vi i sura och gratta Markus som fyllde 25 år! När man var liten så fick man alltid en chokladkaka och en tandborste av han så igår fick han tillbaka =)

Jag har försökt att städa sen i måndags blir ca ett rum per dag! Inte lätt att ha en liten tjej när man städar =)
Men har iaf lyckas tvätta 2 fönster av 3!!!

Den 8 maj börjar vi på simskola med familjen Delsö =) Ska bli riktigt roligt!
Sen den 9 Maj så ska jag, Emil, Anna och Magnus åka till rättviksmarknaden. Vi var ju där förra hösten så den här gången testar vi vårmarknaden istället för höstmarknaden!




21/4

2010-04-21 / 20:26:28
Nu har jag blivit dålig på att blogg igen!! Ja vad har hänt sen sist?

Var hemma hos Winge, Tommy och Lucas i fredags och fick JÄTTE god mat!!!! =)
Alma har sovit bort det gick faktiskt bra för alla =) Jag och Emil hamnade på krogen efter mycket om och men, känns inte som om man saknar det precis..snare tvärtom! På lördag dag så hade jag och Emil en hel dag på tuna park och det var verkligen mysigt!
I söndags så kom Familjen Delsö hit och vi tog kort på barnen när de låg brevid varandra.. Elian är ju så liten mot Alma =) Nu väntar vi på att få komma hem till dem och grilla hi hi hi!!!
I måndags så var jag och Alma först ute och gick med Winge och Lucas, sen på eftermiddagen åkte vi och fira Emma som fyllde år. Hann även storhandla när Emil kom hem och sen kom kusin Andreas och Carro på besök!! Ska ev ut och käka med dem på måndag på spicey hot =)
Igår så tog jag och Alma oss till Heby för att umgås med fam Jonsson (förutom Daniel som jobbade)! Hann vara ute max 30 minuter sen kom regnet så då var det bara att gå in. Men vi grillade ändå så nu har vi haft premiär för det =)
Sov kvar där tills idag. Idag har jag, Angelica och Alma vart i sala mitt på dan, skulle köpa present till Daniel men kan säga att så blev inte fallet inte för mig iaf. Hittade så mycket annat roligt =) Men tror jag vet vad vi ska köpa till herrn!!

Måste bara säga att Almas störta kusin Maja är så himla goo mot Alma. igår matade hon henne och idag innan vi åkte hem så klädde hon på henne! Hon var även "barnvakt" en stund och man såg hur lycklig hon var =)

Imorgon börjar föräldrargruppen så får vi se hur det blir. Ingen är ju med från när vi var gravida utan det här är en hel ny grupp för oss!!! Tror det skiljer ganska mycket på barnens ålder också!

Jag och Emelie har funderat på om vi ska börja på babysim, tycker det skulle vara väldigt mysigt =)

15/4

2010-04-15 / 22:55:21
Oj va den hära veckan går fort!! Men vilket härligt väder det har varit!!

I måndags så var vi till Haraker och sen en sväng till Sala, Alma fick en jätte fin klänning. En riktig fin sommarklänning som jag hoppas hon kan använda många gånger! Fikade såklart på Johansson och gissa vad jag åt?? En fylld baguette så klart hi hi hi!!!! Fick även mina däck bytta av min far, han är bra han =)

I tisdags så kom mamma förbi och vi gick en promenad i det fina vädret!! Sen på kvällen när Emil kom hem mötte vi upp Winge, Tommy och Lucas för en promenad =) va ute och gick i 1½ timme så skönt och bara gå och snacka =)

I ondags kom Emma hit på frukost, sen åkte vi och besikta bilen och vet ni??!! DEN GICK IGENOM JIPPPI!!!!
Så nu behöver jag inte fundera på det nå mera. Sen så tog jag, Alma och Emma en promenad. Man kunde gå utan jacka, så nu är det VÅR!!!!!

Idag så vaknade jag av ett sms av Pillan som undrade om vi skulle ta en promenad och det gjorde vi, var nog ute i ca 1½ timme =) Sen så var det bara att gå hem ett par timmar och sen så mötte vi upp Lucas och Winge för idag skulle vi till dagis på information =) Fick fika där och Lucas kröp runt där utan nå problem, snacka om att det kommer vara lätt och skola in honom om han är som är nu i höst!!!

Imorgon så skulle jag ha åkt på sexparty men det blev inställt men det gör inget för vi ska gå till Winge ändå fast nu får Alma och Emil också följa med =) Där bjuds det på mat och sen tror jag att vi skulle spela lite alla fyra!!!

Sen så är det lördag och då blir vi barnlediga.. Barnlediga va konstigt det känns att säga så, fast tycker fortfarande att det är lite konstigt att bli kallad mamma =) Alma är ju för bra för att vara sann så det känns som en dröm att ha henne. En underbar dröm! Vi ska ev åka till Tuna park och shoppa lite och sen på kvällen ska det drickas goda grejjer!! =)

På söndag ska ev Markus, Emelie och Elian komma hit och fika så jag har sagt till mamma att Alma ska komma hem senast kl tre så får se hur det blir med det =)

Nästa vecka är det ganska lugnt ska försöka åka till Heby en sväng och sen ska Carro och Andreas komma till oss och fika. Nästa helg har vi två st som fyller/fyllt som ska firas. Emma fyller på måndag men henne får vi se till och fira någon gång under veckan!!!!!

Alma hon kämpar på och försöker rulla runt, hon har ännu inte kommit på att man måste flytta armen för att komma runt helt =)

( Så här ligger hon längre kommer hon inte =) )

Sen så har hon börjar skratta mera hi hi hi hon kan till och med ligga själv och börja små skratta. Riktigt mysigt är det!!!!  Det går kanon bra att ha sittvagnen så den behåller vi på!!!



Hon hade sitt första riktiga magknip för ett par dagar sen och det var inge skoj ( det var därför jag försvann från msnen Kia) Hon skrek i en kvart och prutta lite sen var allt bra igen och hon somna om!!!

11/4

2010-04-11 / 22:08:26
Och så var helgen över, den här helgen gick fort!!

Idag har vi vart i Haraker skulle fixa lampan så jag kan besikta den för tredje gången. Hoppas verkligen att den ska gå igenom nu!! Var ute nästan hela tiden när vi var där. Fick till och tid att städa bilen och det kan jag säga behövdes. När jag hade dammsugit halva bilen så la stackars dammsugaren av. Pappas hjärta han hade haft den sen i slutet av sjuttitalet ha ha så det kändes som om den har levt på övertid!!!!! Som tur hade han köpt en ny men det sög visst inte lika bra. Så det var ju lite tråkigt att den pajjade, fanns bara grus i bilen så jag är inte skyldig till att den började rycka!!!! =)

Tog även hem sittdelen till vagnen så var tvungen att montera den när jag kom hem för att se hur Alma skulle Sitta/ligga i den. Den har fyra olika lägen längst ner och så två hack mellan sitt och liggdel. Tyckte hon låg jätte bra i den, så vi tog en promenad med Winge och Lucas i det fina vädret. Så nu tror jag att vi behåller den på!!! Där finns det ju även ett sele så vi kan ha den dagen hon blir vild!!! =)
Tyvärr blev det böckigare att få in den i bilen men ska exprementera lite tills jag hittar ett bra sätt som den ska stå på!

Imorgon ska jag ev åka till Haraker igen och följa med mamma och moster Eva till Sala.. De ska shoppa lite, så beroende på vädret och orken så får vi se om jag tar mej dit eller stannar hemma.
Måste även sätta på sommardäcken, pappa hade lämnat i dem förra veckan och skulle ev få tillbaka dem imorgon.

Alma ska ev sova borta på lördag!! Hjälp hur ska det gå??!!! Emil lovade bort henne till mamma på lördag oj oj!! Är inte rädd för hur de ska klara det eller hur hon har det utan hur jag ska klara det???
Så ifall hon ska sova där så måste jag göra nåt!! Kan absolut inte sitta hemma och bara vara. Det gör jag varje kväll när hon sover så behöver verkligen inte ensamtid med mig själv, för det har jag redan =) Och tid med Emil har jag också..


10/4

2010-04-10 / 19:27:47
Emil är på killkväll och Alma somnade precis brevid mig!! Kanske inte var så bra att hon somnade nu, oftast  så brukar hon ju somna om en timme. Men man vet aldrig med henne det kan hända att det bara är snabbis sovstund.


Imorgon måste vi åka till Haraker och fixa min bil så jag kan besikta den nästa vecka för tredje gången! Tänkte även göra rent den iaf på insidan =)

Snart är det valborg och har verkigen ingen aning om vad vi ska hitta på!!??
Vill inte gå på nån fest med eller utan Alma så helst av allt skulle jag vilja åka till nån som har barn eller att nån kommer hit!!!!

Tips på en blogg som berör en

2010-04-10 / 19:20:38
Idag har jag hittat en blogg genom en bekant. Det är en blogg jag verkligen rekommenderar. Handlar om en tjej och hur hennes uppväxt har varit!! Kan inte riktigt förstå hur samhälletet agerar på vissa saker, den är hemsk att läsa för ingen människa ska behöva uppleva det hon har gjort.

http://youcanrunbutyoucanthide.blogg.se/

Snart är det äntligen SOMMAR =)

2010-04-08 / 19:29:06

8/4

2010-04-08 / 18:36:22
Fy så trött jag är =) Gick hemifrån vid kvart över elva för att gå till bvc. Tjejen väger nu 7460 gram och är 64,8 cm lång!! Stor tjej!!!
Sen så träffade vi winge och Lucas vid skiljebo centrum och så tog vi oss en promenad till Hälla! Hon var ute efter lite kläder, Alma var vaken så jag gjorde så hon kunde sitta upp i vagnen och kolla läget och det gillade hon =)
Gick och fika och barnen fick mat. Var jätte fint väder ute när vi gick det men när klockan var halv fyra fyra och vi skulle gå hem så regnade det helt plöstligt. Som tur är så har jag alltid regnskyddet i vagnen så Alma slapp bli blöt iaf =)
Var förbi affären innan vi gick hem och så mötte vi upp Emil och gick tillsammans hem. Så det blev en lång dag så nu är jag jätte trött.

Fick ett sms av Emma där det stod och frågade om jag ville komma på frukost imorgon bitti vid ÅTTA!! Det är ju skit tidigt =) men får se imorgon när Alma vaknar, oftast vaknar hon vid sju så då kanske vi kan ge oss iväg på lite frukost med brudarna.

Sen imorgon eftermiddag ska jag ev följa med Winge och Lucas till babyproffsen! Sen på Lördag så ska Emil på Herrkväll hi hi tycker verkligen det är skit kul att de har hittat på den idén =)


7/4

2010-04-07 / 15:31:06
Nu är det gjort efter mycket om och men så sitter p-staven där den ska. Gick till apoteket i morse för att hämta ut den men icke den var så slut. Så fick boka om min tid och som tur var fanns det en tid klockan två istället hos bm. Hem och ringde till apoteket, förstår inte varför man måste ringa kundservice och inte direkt till apoteken??!! Hon på skiljebo kunde inte se om de andra apoteken hade??!! Skumt! Fick prata med ett pucko först som hade noll koll och visste inte vad pstaven heter egentligen. Så jag googlade och fick upp det riktiga namnet och sen ringde jag upp och hon som jag pratade med då hade ingen aning om hur man gjorde!! Fast jag hade rätt namn så fick hon inte fram nåt så då blev jag kopplade till en som visste mera. Till slut fick jag iaf veta att det fanns EN på hälla och några nere på stan. Så vid ett tiden kom mamma förbi och passa Alma så då åkte jag till Hälla och den fanns kvar =)

Idag ska jag göra fläskfilé blev så sugen nyss. Med pommes och kantareller, sen självklart sallad och sås.
Blev så sugen på cupcakes så funderar på om jag ska göra i ordning lite som vi kan ha till efterätt!!! Har philadefiaost som ligger och skräpar i kylen som snart går ut så lär väl göra nåt med dem. Så då passar ju cupcakes perfekt =)

6/4

2010-04-06 / 22:48:05
Ibland blir jag bara så arg av att se en persons namn. Har henne på msn och varje gång hon är inloggad så har jag lust och skriva nåt dumt! Hon är bara så BLÄ!!! Egentligen skulle det ju vara lättast att bara ta bort henne men vill inte att hennes sambo ska veta att jag har tagit bort henne, vill inte förstöra nåt ifall hon skulle försvinna ur bilden!! Jag hoppas hon gör det snart för konstigare människa finns då inte!!!!

Idag har jag och Alma vart på ikea och träffat Almas farmor och faster! Sen mot kvällningen åkte vi och hälsa på Markus, Emelie och Elian! Det var trevligt och hoppas att de vill träffas flera gånger!!!! Han var såååå liten!! Känns så konstigt för Alma har varit ännu mindre än vad han är nu!! Usch va tiden går fort!! FÖÖR FORT!!! Känns som om det här året bara kommer springa iväg!

Imorgon ska jag ev träffa Winge om det är fint väder ska vi gå till Hälla och så ska hon shoppa lite =) Hi Hi hi!!
Det ska bli skoj! Men innan jag träffar henne ska pstaven in.. läskigt vet hur det var förut när den skulle in och sen tas ut. Då sa jag att jag inte skulle göra om det men nu har jag ändå bestämt att den ska in!! Men känns som om det är lättast att ha, man behöver inte vara orolig att jag blir med barn och så slipper man den jäkla mensen.

5/4

2010-04-05 / 17:54:21
Så var påsken över... skönt =) Inte för att jag inte tycker om påsken men man bara äter och äter!!!

I lördags så var vi först till Haraker och åt påsk lunch och sen åkte vi mot Heby för att fira påsken där!
Mina två farbröder var där och min kusin och hennes två barn. Hennes äldsta är ca 20 år och är så kul och se han med Alma =) Han ligger och pratar med henne på golvet!! Men de är ju faktiskt sysslingar =)
Sen höll min farbror Alma för första gången!! Han såg ganska lycklig ut hi hi hi!!
I heby var det full fart som alltid =) Farmor Lotta och Emils systrar, kusinerna, Emils moster med familj fullt med folk var det i som firade i Heby! Vi sov kvar hos Angelica och Daniel, Alma fick låna deras resesäng och sova i och det gick jätte bra så det är nog nåt vi får införskaffa i framtiden!!

Alma fick två påskägg, en jacka av mormor och morfar och ett par byxor och en body av farmor! =) Jätte fin jacka och kläder! Jackan stod jag och kolla på för några veckor sen och tyckte den var så fin och det kom min mamma ihåg så hon kunde nog inte låta bli och köpa den =)!

Innan vi åkte hem till västerås igår så åkte vi förbi Salbohed för där var det tivoli och marknad.. Alma sov så klart men nu har hon ifall vart på tivoli =) Köpte en tröja till Liam som han får när han fyller 2 år!! 2 ÅR det går så fort tyckte nyss han var nyfödd!!! Men snart kommer det en ny bebis till fam Jonsson =)

Vi lånade hem filmen 2012 och igår skulle vi kolla på den men icke vi somnade, så det blir ett nytt försök idag!
Idag har vi vart hos min morfar och käkat. Mamma och pappa var också med =) Lite tråkigt bara att man är trött på mat nu när det vart påsk!

Idag ska nog Alma få testat nån ny smakis men vet inte om hon ska få masjpuré med potatis eller gröt!!!
Hon har testat palsernacka, postatis och pasternacka och sen banan och äpple än så länge!!!

Imorgon ska vi åka till Surahammar och hälsa på Emelie och Markus. De har fått en son så ska bli så himla skoj och få träffa dem!!! =) På dagen ska jag ev till ikea med Lotta och Angelica det beror på om de väljer att åka till Uppsala eller Västerås. Tänkte även springa in på hm och handla nåt litet till Markus och Emelies son!! =)

Nej nu låter Alma så ska ta henne!!!!

Kväller!

2010-04-02 / 22:45:20
Blev ingen stan idag utan åkte ut till Erikslund på en tripp istället =) Alma lyckades sova igenom alla affärer, vaknade när jag satte ner henne i bilstolen!!

Parkerade bilen vid barnens hus och så gick vi in där. Köpte en likadan snuttefilt som hon har så hon har 2 st ifall den ena skulle behöva tvättas (vilket är ganska stor chans att man lär göra ibland =) ) sen hittade jag värsta fyndet (enligt Emil är det helt onödigt) 3 nappflaskor för 49 kr med NALLE PUH!! Jag älskar Nalle puh så då blev det så. Emil blev lite sur men sen när vi var inne på Nisses så hitta han ännu en Manchester united body till Alma så då tyckte jag det blev jämt ut!

Köpte även fot/hand avtryck på Nisses och jag säger bara GÖR INTE DET. De var helt värdelöst så det avtrycker kommer hamna i en kartong!! Köpte två st för vi tänkte att det kunde vara skoj och få istället för ett påskägg (till farmor och mormor/morfar) Men icke... Jag tyckte att det blev ett okej resultat medans Emil tyckte det blev skit fult! De blev 3d avtryck men vete sjuttsingen hur de hade tänkt hur man skulle få med både fot och hand. För det första så skulle man röra gelén i 1½ min och sen hälla i och så skulle man trycka handen/foten i 2 min och när det vart klart så hade det mesta stelnat, plus att på ett ställe så försvann gelén!! Sen på med gipset och sen stelna. Det lukta för jäkligt! Och ha Almas hand stilla i 2 minuter var då inte det lättaste och så blev ju inte resultatet nå bra så det känns ju inte så jätte skoj!! Så köp det inte!

Sen gick vi in på ÖB och kolla in deras affär, var på jakt efter påskägg men de var slut. Sen tog vi oss en tripp till godisaffären och handla godis till barnen. Kikade även in på Tati och klädhuset där vi hittade en mössa åt Alma. OCh sen sprang vi in på Willys och handla mat! Sen gick vi till bilen och åkte hem =)

När vi kom hem så ställde jag mig och lagade mat för Almas gudmor med familj kom på besök. De hade beställt Kyckling enchiladas, det var gott!!!

De åkte hem för en timme sen och Alma somnade vid 10 tiden så nu sitter jag mest och njuter av att bara vara. Emil spelar nhl med grabbarna grus!!

Imorgon åker vi först till Haraker och sen bär det av till Heby. Fixade skinkan idag så hoppas verkligen det blev bra!!! Ska vara i Haraker vid 12 imorgon och alla tre ska duscha/bada och så ska det packas och donas! Så får nog ställa klockan imorgon ifall fröken inte vaknar så tidigt.

Oj va långt det blev!!! Men Glad påsk på er Alla!!!

2/4

2010-04-02 / 10:31:25
Idag fick jag sovmorgon =) Alma somnade innan tio igår Jippi och så vaknade hon vid halv sex och då tog Emil henne!! Så jag vaknade vi nio och upptäckte att jag var alldeles ensam i sängen!!!

Idag ska vi ev åka ner på stan, vet inte riktigt vad vi ska göra där men kan va skoj och bara gå och kolla. Sen måste vi handla lite godis till Maja och Liam!! =)

Det blev ett kort inlägg för nu vaknar Alma så jag ska sätta på henne lite kläder!!!!

Motivation

2010-04-01 / 22:17:17
Om jag tittar på det här korten så kanske jag får lite motivation =) 10 kg bort sen ska jag se ut så här igen =)



1/4

2010-04-01 / 16:04:14
Fatta det är April, snart är det sommar =)
Idag har vi haft familjedejt med Winge och hennes familj. Slog på stort och gick till Skiljebos pizzeria Hi hi hi!!!

Idag fick jag väcka Alma vid tjugo i tio för då tyckte jag hon kunde komma upp.. Blir bara senare och senare för varje kväll!!!! Så fort hon är övertrött och man försöker stoppa in nappen så skriker hon som en ilsken gris. Förut så har hon blivit tyst efter en liten stund men inte nu heller.. nu skriker hon högre och högre och gör allt för att få ut den dumma nappen!!! Så antar att hon kopplar napp till att sova och sova är inget hon gör om hon inte måste!!!!!

Idag ska vi slå på stort och äta fläskfilé till middag och förhoppningsvis ska vi slå på "Flickan från ovan" medans vi äter så istället för fredagsmys blir det torsdagsmys!!!

Imorgon måste vi åka och handla lite bröd tills på lördag. Skinkan har vi skaffat men brödet ville jag inte köpa förens dagen före!!!

Idag har vi fått en brev från bm/bvc. Dax för återträff stod det. Vet att de som är födda i November och gick där förut på föräldrargruppen medans man var gravid har slutat.. så ska bli intressant och se hur gamla de andra som ska på återträffens bebisar är. Antar att de flesta är födda i december och Januari. Alma kommer ju vara en jätte jämfört med dem!!! Hi hi =) En söt jätte!!!

På onsdag ska jag göra en sak som jag sa att jag aldrig mer ska göra. Jag ska sätta in en P-stav igen för vill inte ha nå mer barn på ett tag, vill ha Alma för oss själva innan det är dax för nr.2! =)
Sen på tordagen ska vi till bvc med Alma, väga och mäta. När hon var 3 månader så vägde hon 6570g och var 61,9 cm lång. Kan tänka mig att det hänt en del sen sist =) Räknar nog med att hon väger minst 7,5kg och är 65 cm lång.. Det är min gissning!!!! =)