28/5

2010-05-28 / 10:10:57
Nu var det riktigt länge sen jag bloggade. Har varken haft tid eller lust!!!

Hänt riktigt mycket med Alma nu =) Nu går det undan  hihihi!!! Hon har lärt sig backa och snurra runt ganska fort och kan i stort sätt ta sig fram på ett eller annat sätt i en lugn takt än så länge!!!
Hon har vart på BVC och fått sin spruta och efter det fick hon feber. Hon vägde 8215gram och var 69,4 cm lång.
Igår var vi på öppna föskolan och då vägde hon 8120gram och var 69,2 cm lång. Snacka om det kan skilja lite på våg till våg!!! Gjorde fot och handavtryck på en träplatta. Vet inte om jag ska ta mig dit och hämta dem idag eller om jag gör det nästa vecka.
Upptäckte att hon hade fått en tand i lördags och igår såg jag att den andra tanden är på väg. Det märks inte på henne alls att hon håller på att få tänder (förutom i blöjan, där händer nr 2 lite oftare)
Hon kan sitta själv jätte länge utan att ramla =) Stora tjejen!!!!

I lördags var vi på Loppis jag och Winge. Det öppnade kl 10 och vi var där vid 8. Kan säga att klockan 9 hade jag sålt så att bordet var betalt =)

Idag så vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, men imorgon ska vi ta kort på Alma och sen blir det marknad. På söndag så är det babysim och sen ska vi till Eskilstuna en sväng. Fullt upp.. Ska ev träffa kusinen och hans tjej på lördag kväll.
Är ju Eurovision song contest men känns inge skoj att kolla när sverige inte är med.
Hade en känsla att den här gången skulle vi inte gå med.. känns lite skoj också för det har väl aldrig hänt, men så kan det vara när Sveriges befolkning röstar på fel låt =)

17/5

2010-05-17 / 22:30:16
Haft en underbar dag idag, har nästan vart ute hela dagen =) I förmiddags åkte jag och Alma till Haraker och hade en riktig mysig dag där ute. Jag klippte gräset en sväng och då var Almas morfar barnvakt tror han njöt ganska mycket av att sitta och prata och bara umgås själv med henne för mamma var i Sala en sväng och köpte blommor.
Sen hämtade jag upp Emil på Sala vägen och så åkte vi till coop och handla för vi skulle ha picknick ute i det fina vädret. Jag gjorde i ordning skagenröra och sen mötte vi upp Winge, Tommy och Lucas och satt och käka i gräset.



Lucas hade med sej en jätte rolig leksak tyckte Alma =)

Så idag känns det verkligen som man har fått lite färg!! Och det känns posetivt för då är sommaren på väg=)

Imorgon så ska vi till BVC, få vaccin och sen ska det mätas och vägas. Alma har börjar använda kläder i stl 68 nu så hon lär ju ha växt lite iaf. Tror vi var där i början av april sist.
Mamma ska följa med för jag tycker det är lite läskigt med de dära sprutorna och Emil kan ju inte ta ledig för att Alma ska till doktorn när det inte är nåt allvarligt utan bara rutinbesök.

På lördag ska jag stå på loppis, ska ner i källaren och leta efter alla saker man inte ska ha kvar, vet att det finns massor av kläder som bara ligger där nere och saker som aldrig kommer användas. Sen har jag en hel del saker i Haraker och ta med mig om det finns plats. Ska även försöka sälja lite dvd filmer som vi inte ska ha kvar.
Har ju ett helt bord så ska nog lyckas få ihop lite saker.


Alma i bilen på väg till Haraker

Idag hade Alma även sin första tofs mitt upp i huvudet fick jag tag i några hårstrån. Hon hade den hela dagen tills vi kom hem och Emil såg det, då tog han bort den! Taskmört!!!


Syns inte så bra men den lilla tofsen sitter högst upp =)

Hon har blivit jätte duktig på att sitta både på golvet själv och i vagnen!!! Hon börjar bli stor nu!

I veckan ska vi försöka hinna med och träffa Almas gudfar för han är ledig denna vecka och sen på fredag fyller mamma år och på söndag fyller Liam 2 år och sen fyller Emil också år. Måste komma på nåt bra att köpa till han =) Har även simskola på söndag, det ska bli skoj och hoppas Almas badbyxor och handduk är kvar för det glömde vi.. Jäkla klantigt men hade en sån dag som jag glömde allt på.

Vi var och hälsa på Micke och Sanna i söndags oxå, de har flytta och bodde jätte mysigt i en timmerkåk precis vid vattnet =)

Kväller

2010-05-13 / 22:41:06
Idag har vi haft en riktig slödag! Bara vart hemma och tagit det lugnt, men såna dagar måste man väl också få ha ibland!!!??

Kom på i eftermiddags att jag hade glömt något och det var ju självklart stegräknaren så idag blev det bara 1020 steg men så är det när inte minnet är med en jämt =)


Igår såg vi Twilight innan vi somnade. Har inte vart säker på om det var en film för mig så därför har jag inte haft nå behov av att se den, men igår blev det av. Kan säga att jag är förälskad i den... vilken film!!!
Så idag så var jag tvungen att se 2:an New Moon och ja är lika nöjd med den. Snart är det bio premiär för den tredje och sen så läste jag att fyran skulle spelas in nästa år.. Längtar på att få se fortsättningen!!!



Och Alma hon tillbringar sina dagar med att rulla runt till mage och sen ligger hon där och ser lycklig ut, sen blir hon sur och så vänder man tillbaka henne. Sen hinner man knappt titta bort så ligger hon där på mage igen =)
Längtar lite tills hon kan vända tillbaka sej och ta sig fram lite mer så kan nå de sakerna hon vill ha! Nu kämpar hon som en gnu för att nå vissa saker =)

13/5

2010-05-13 / 09:32:28
Go morgon!! Torsdag och Emil är hemma och det är klart att det är dåligt väder då *suck*!
Igår var jag och Emma på ikea och shoppade balkongmöbler, hann även städa där innan så det var fint på golvet innan de nya möblerna kom =) Fick en jätte stor balkong nu när man blev av me de stora bordet och stolarna =)

Igår glömde jag inte stegräknaren =)


11/5

2010-05-11 / 21:50:42
Glömde skriva igår att min älskade dotter har äntligen lärt sig rulla runt från rygg till mage!
Hon hittade även sina fötter i söndags så rullar hon inte runt så håller hon på och leker med fötterna!



Idag har vi vart hos min morfar på dagen, åt mat och fick träffa ett par släktingar från Eskilstuna. Alma fick en body och ett par strumpor av dem, jätte söta. Var i stl 68 och det har vi precis börjat med så det blir perfekt. =) Har inte så mycket kläder alls i stl 68 men hitta ett paket på tradera som jag vann med bara 68 kläder så hoppas att det är något att ha =)
Jag, morfar, Alma och hunden tog en promenad och då kom jag på att jag hade glömt den jäkla stegräknaren!
Så vid femtiden idag när jag kom hem så tog jag på mig den, sen tog vi en promenad med Winge och Lucas och fick ihop mer steg idag än igår =)



Så jag är nöjd fast jag bara hade den i 3 timmar =)

Emil är ledig både torsdag och fredag så ska försöka fixa min balkong då. Köpa nya möbler som är lite mindre och sen på lördag ska jag ev köpa blommor. Det kommer bli så fint =) (förhoppningsvis)

Nu är det tv som gäller =)


10/5

2010-05-10 / 19:23:04
Idag har jag börjat vara med på en tävling.. Handlar om att ha stegräknare på sig och sen på kvällen redovisa sina steg! Känner att det är ett sätt för mig att komma ut och gå mera, man blir mer peppad på att försöka slå sina steg tror jag iaf =) Det kommer hålla på i en månad och det spelar ingen roll hur många steg man går utan att man har på sig den och redovisar stegen.. Har man tur så kan man vinna en skötväska och det skulle ju inte sitta fel =)

4/5

2010-05-04 / 14:32:58
I söndags så var vi ut på Ängsö med Carro och Andreas. De ville fiska så då hakade vi på, tyvärr blev det ingen fisk men det trodde jag inte att det skulle bli heller. På förmiddagen drog vi med oss Andreas och Pillan till björnön. Vi gick 5 km och fy att ha barnvagn med sig i det spåret!

Igår var vi på landet och så fick jag göra min hund snygg! Han fick duscha, klippning av klorna, borsta han, tog bort 2 äckliga fästingar och sen på med frontline så nu är han riktigt snygg igen =)