Almas blogg

2010-01-19 / 10:28:28
Har skaffat en blogg till Alma som jag ska försöka skriva ner varje dag om henne och hennes uveckling =)
Så om någon vill följa hennes liv är adressen http://mittlivsomalma.blogspot.com/

17/1 2010

2010-01-17 / 10:28:38

Go morgon!!
Söndag den 17 Januari, sjukt va tiden går fort. Snart är ju Alma två månader det går så fort!!!

Började morgonen med att bada en nöjd tjej, det är inte varje gång hon njuter av att bada men idag gick det kanon =) Lite böckigt att bada henne bara, litet badrumm och liten dusch så jag sitter på golvet och har badbaljan i duschen men det går =) Längtar lite tills vi ska flytta ska bli skoj och inreda ett barnrum =) 

Alma har jätte fina kläder i storlek 62 och längtar tills hon kan ha dem MEN vill inte att hon ska bli större än hon är idag. Nu är hon verkligen med och ska kolla in massor av saker, verkligen hänt massor den sista veckan. Jätte stadig i nacken tycker jag hon är, kan hålla upp huvudet i fler minuter utan att lägga ner det. När hon har varit vaken för länge så blir hon övertrött märks på en gång när det är så, inget duger men hon gör allt för att hon inte ska somna. Trodde inte att det var så när hon är så liten, trodde det kom senare.

I natt somnade Alma vid halv ett tiden och vaknade vi halvt sju ungefär =) Fast i natt sov hon i våran säng, igår var hon så duktig så hon sov i sin säng halva natten plus att hon somnade där alldeles själv på rygg dessutom.
Nu har hon även börjat ta napp mer och mer =)

På onsdag fyller jag år halvvägs till 50 hi hi, har ingen aning om vad ska jag bjuda på för mat på kvällen eller på lördag!! Oftast när vi har mycket folk här gör jag paj eller varm smörgåstårta men kan ju inte bjuda på det jämt heller.. sen måste jag baka lite också, vet inte vart dagarna tar vägen??!!! Vet inte hur jag ska hinna baka till dopet =)

Nu är Emma hemma från Thailand så igår kom hon hit och hälsa på oss =) Alma fick rosa foppa tofflor och ett par röda sneakers men de var väldigt stora så hoppas hon inte har vuxit ur dem nästa sommar =)
Vi åkte en sväng till Ikea och köpte en hylla att ha ovanför skötbordet och en svart tavel ram att sätta in förstoringen på Alma!! Sen var vi även på Hälla shopping och där hitta vi saker =) Hittade en jacka till Alma på rean som hon förhoppningsvis kan ha i vår när man inte behöver overallen längre =) Hitta även ett par jeans till både mig och henne. Är så jäkla trött att ha mammabyxorna och mina byxor kan jag nästan ha saknas några cm sen så =) Men köpte ett par som jag kan ha nu.. Gick upp 22 kg med Alma och har bara 7 kg kvar, trodde det skulle ta längre tid att gå ner så mycket.

Snart ska vi ta en sväng till Erikslund för Emil vill ha en tröja så tänkte åka förbi Tatti. Sen så ska vi åka till min morfar på lunch och sen innan vi åker hem måste vi handla lite!!! Sen om jag hinner måste jag baka lite muffins!
Nu in i duschen och sen iväg!! Hoppas ni får en trevlig dag!


9/1-2010

2010-01-09 / 21:57:50
Oj oj här har man inte bloggat på jätte länge =/ Finns ju knappt nå tid och när tiden finns så känns det inte som om bloggen kommer först =)

Alma har blivit en stor tjej väger nu 4775 gram och är 56 cm lång.. växer som bara den!!! =)

Den 22/12 åkte vi mot Heby för att fira jul och umgås med Emils släkt. Träffade Almas gammelfarmor för första gången =) Emil åkte på och klä granen hemma hos hans mamma vilket han inte gillar, men när han väl stod där och hjälpte sin mor så såg han inte ut och lida så värst mycket =)
På julafton fick vi grötfrukost hos hans mamma och sen kom tomten. På eftermiddagen åkte vi mot Haraker för att fira jul med min familj, kom hem den 25/12 och då var det ganska skönt och komma hem efter att varit borta några dar.



Nyår firades i Heby hos Emils syster och hennes familj blev kvar där några dagar extra och det var trevligt =)
Alma lärde sig även att sova i sin vagn när den är inne.. innan så somnade hon endast i vagnen när vi var ute men nu sover även inne i den =) Helst på mage dock!!!

Har slutat amma henne helt nu så nu får hon endast ersättning men hon verkar inte ta någon skada för det och magen funkar det fint fint med. Hon har aldrig magknip så det är ju kanon.
Hon är väldigt snäll hon sover och äter. Hon kan ligga vaken i flera timmar och sprattla med armarna och bena och försöka prata.
De sista dagarna har det hänt ganska mycket saker med henne, känns som om hon är mer med nu än innan. Sen så har hon mer koll på omgivningen. Man ser hur hon kollar när man går förbi och att ligga och kolla på pingu i vagnen är också något hon börjar uppskatta nu.
Igår låg hon till och med i sin säng och kolla på sängmobilen och lyssa på låtarna de spelade helt nöjt =)

Igår kom Angelica + barn hit och sov över här tills idag. Riktigt trevligt så det hoppas vi sker flera gånger.
Idag har vi varit på busborgen och lekt. Eller jag lekte inte stod mest vid vagnen och kolla på alla andra och det var lika kul det =D Alma sov i vagnen fast det var mycket ljud så riktigt skönt är det att hon inte störs av ljud.



Nu har vi bokat dopet som kommer ske i slutet av februari och efter mycket om och men fick vi ialle fall tag på en lokal =) En stor sådan också så vi kan få plats!!!!

Nu har jag ialle fall uppdaterat lite och hoppas det inte dröjer lika långt tid till nästa gång. Händer ganska mycket nu en tid framöver mycket födeledagar och med tanke på att jag först fyller och sen ska ha dop så känns det som om jag kommer tillbringa många timmar i köket för att baka =)